Elsőként leszögezek annyit, nem tudok elfogulatlanul értékelni, valahogy a mediterrán nap alatt készült vörös versenygépek mindíg közelebb áltak a szívemhez.

Spa ismételten sem okozott csalódást, már-már azt hittem nem lesz szükség arra a pár szem Xanax-ra amit váratlan izgalmak esetére bekészítettem a futam előtt. Nos az utolsó pár körben még a képzeletbeli dobozát is lenyeltem. Ahogy az első két körben Raikonnen nyomult, nyugodtan dőltem hátra, ez igen, ez már zsebben van. Helyi specialista, már háromszor tudott itt győzni, pokolian gyors.

 

De a futamot remélem mindenki látta, vagy ha nem olvashatja az indexen, nem részletezem. Illetve kitérnék még a BMW ördögien nagy húzására, amikor tizenkilencre lapot kértek…és bejött! Még egy kör és megnyerik a futamot, -ezen is látszik mennyire szeszélyes ez a pálya- sajna nem így történt, de a dobogó is nem várt siker, de a fő apropó ami miatt blogot ragadtam az a futam utáni események. Mivel még Hamilton barátunk győzelme nem végleges. Itt jön a képbe az a morális kérdés, ki az aki utólag dönthet egy ilyen kényes szituációban? Nekem az a tippem hagyják a pályán történteket végleg beíródni a történelembe. A pályán döljnön el a pontok sorsa, ne az íróasztal mellet. Mert ha nem az nagyon érdekes vitákat, fordulatot hozhat, mert mindenképp van vesztes fél, akinek sajtója hosszú ideig felemlegeti majd ezeket az eseményeket.

Mindez pár percnyi eső miatt…

Ez van srácok, a csapatrádióban még önfeledten vihogó angol most gondolom leforrázva áll az események előtt. A pályán elsőként intették le, mégis harmadik lett. A versenybírák döntése szerint a pályalevágás nem éppen úriemberhez méltó cselekedet, így a combos előny soványka két pontra apadt, Monza előtt, ahol vérre éhes Ferrari szurkolók hada várja a száguldó cikruszt, ahol a vörösöknek tisztességbő’ becsületbő’ illik nyerni. Ilyen fordulatra semmikép sem számítottam amikor a leintést követően kikapcsoltam a televíziót, rosszul tippeltem, és kivételesen jól esik a kudarc, mert ezzel csak szorosabb verseny, még több adrenalin, izgalom várható, és heroikus csata végén…Ferrari győzelem.

Szerk. (Floyd utólagos engedemével 🙂

 És végezetül tekintsük meg ismételten mozgókép formájában az esetet, hogy ne emlékezetünkre hagyatkozva foglaljunk állást és erősítsük a buntetés mellett szólők ill. az azt ellenzők táborát.


szólj hozzá: Hamilton vs Raikkönen Spa-ban

 Az eset Hamilton On-Board kamera nézetéből:


szólj hozzá: 2008 Spa Hamilton vs Kimi 25 s