Nem tudom van e olyan ember köztetek aki esetleg emlékszik még rá, de volt nekünk egy Corolla Verso tesztünk, még a legelején és utána írtunk is egy cikket a Verso MMT váltójáról, de ezt most nem részletezném.

Most ismét erről a bizonyos váltóról lesz szó és ugyan arról az autóról. Mint ahogy a címből sejteni lehet van egy hangyafasznyi probléma ezzel az MMT-vel. Menetközben az égvilágon semmi gond nincs vele, de azonban mikor lelassítunk, vagy megállunk és vissza kapcsolja magát 2-1 fokozatba, utána mikor nyomná az ember a gázpedált mert éppen zöldre váltott a lámpa, vagy szabad út nyílt a kereszteződésben, esetleg a gyalogosok is átmentek már a zebrán, mi nem megyünk sehová. Felesleges a gázadás, a motor üresben pörög, kidobja a sebességet hiába van automata módban a váltó. Átkapcsolok manuálba, de az sem működik. A megoldás az szokott lenni, hogy 2x 3x újra kell indítani a motort és azután megjavul. Ezzel csak az a probléma, hogy igen csak feltartjuk a mögöttünk lévőket, akik anyáznak, hogy mi a faszt szerencsétlenkedek itt, mennyek’ má’ tovább. Nincs gond, mert természetesen nem tudhatják, hogy mi a helyzet.
A következő dolog miatt írtam én ezt le. Kíváncsi vagyok, hogy esetleg másnál is előfordult e ugyan ez a probléma, mert ugyebár a Toyota híres a megbízhatóságáról. Nekem egy sima Corollám van 2 éve, semmi hiba eddig. A fater Versojának pedig már több problémája is volt. Egyszer az egész motort kicserélték, mert a szervizben azt mondták "eszi az olajt". Nem ellenkezetünk, mert még garban megcsinálták.

Akkor várnám a visszajelzéseket! Köszönöm!