Jay Leno a humorban nem ismer tréfát. No meg az autógyüjtésben, és ha az embernek sikerül olyan karriert befutnia mint az övé, akkor élhet a hobbijának. Ő pedig nem aprózza el, a jaylenosgarage.com címen betekintést nyerhetünk a kollekcióba, képek, cikkek, videók (bár nem olyan jók mint a mieink🙂 formájában. A következő meghökkentő masina is az ő garázsában foglalja a nem éppen talpalattnyi helyet.

Érdekes, és fura böszme jószág, de kipróbálnám. Az erőforrás egy M-47es Patton tankból származik, V elrendezésű 12 hengeres, és most tessék megkapaszkodni 30 literes lökettérfogattal bír. Teljesítménye 900 lóerő körül mozog. Ahogy a tulajdonos írja, még a benzinkúthoz beállva sem állította le a motort, mivel az gyorsabban szipákolja a két hatalmas karbin keresztül a naftát, mint ahogy ő azt a tankba csorgatja. Ezért barátját Gale Blanks tuningmestert kérte fel az erőforrás modernizálására. Az álmosító technikai részeket átugorván turbófeltöltővel, és Bosch befecskendezéssel gazdagodott a gép. 

Hiába ettől szép, és kerek a világ. Kíváncsi vagyok nálunk hogyan lehetne forgalomba állítani egy hasonló gépet.  Aki bővebben akar róla olvasni, az itt megteheti angolul.

Párhozamos parkolás? Felejtsd el!!