Az üzemanyagok ára a csillagos egeket rugdossa és folyamatosan csak távolodik a naprendszerünkből, de mégis van egy alternatíva ami egy kis sebtapaszt nyújt a pénztárcánkban és a bankszálkánkon tátongó artériás vérzésre. Nem más ez mint a már mindenki által ismert E85 azaz bio etanol. Lényegesen olcsóbb mint a benzin és van aki már tisztán ezt tankolja autójába, de olyanok is vannak akik bekeverik benzinnel, mint vörös bort a kólával. Alapjában véve sokan nem mernek etanolt tankolni a járgányukba, mert nincsenek tisztában azzal, hogy miként is működik a dolog. Nem régiben kaptam el egy beszélgetést kutas és vevő között, most megosztanám veletek.

Vevő: “Aztán ez az etanol jó? Mert azt hallottam, hogy tönkreteszi a motort.”
Kutas: “Hááááát, én nem tudom, de olyan száraz az nem…..? Nincs elég kenése. A a benzin azért jobban keni a motort! ”
Vevő: “Na látja igaza van, nekem is pont ez jutott eszembe.”

Könyörgöm!!!!! Az benzin mi a ló*aszt ken a motorban??? és az etanol mit nem ken meg eléggé??? Nah akkor öntsünk egy kis tiszta E85-öt a pohárba.

“E85 vs. benzin

Az E85 a benzintől felhasználhatóság szempontjából jellemzően az alábbiakban különbözik:
-magasabb (105-ös) oktánszám
-gyengébb égéshő
-erős tisztító hatás
-gyengébb hidegindítási tulajdonságok
-lényegesen alacsonyabb károsanyag kibocsátás
-megújuló alapanyaga révén nem emeli az üvegházhatást
-bizonyos irodalmak szerint károsíthatja az üzemanyagrendszer műanyag és gumi alkatrészeit

Ahhoz, hogy E85-tel autózznk a legnagyobb kihívást a gyengébb égéshő miatti többlet üzemanyag adagolás jelenti. Bizonyos autók, pl. az általunk tartós tesztelt 2001-es Swift ezt önmaguktól megoldják, míg más típusoknál beavatkozás szükséges. Azt, hogy autónk önmagától nem tud alkalmazkodni az E85 gyengébb égéshőjéhez a gyengébb menetteljesítményekből vehetjük észre. Fontos! Új autók esetén semmi esetre sem javasoljuk az E85-tel való kísérletezést, mert ez könnyen garanciavesztést eredményezhet! Aki új autóban gondolkozik annak azt javasoljuk, hogy inkább vegyen olyan modellt, ami gyárilag is engedélyezetten üzemeltethető E85-tel. A (folyamatosan bővülő) forgalmazott típusok listája megtalálható itt.

Tehát akkor miként is autózzunk E85-tel:

Első lépés

A kísérletezést érdemes először fél tank benzin fél tank E85-tel kezdeni, ezzel a keverési aránnyal az összes általunk tesztelt autó bárminemű átállítás nélkül is problémamentesen üzemelt. Általános tapasztalat, hogy alacsony fordulatszám tartományokban nyomatékosabb lesz a motor.  Mivel az alkohol tisztító hatása révén feloldja a benzinrendszerben lerakódott szennyeződéseket, ezért az első tankolás esetén javasoljuk a régen cserélt benzinszűrők cseréjét, illetve szűrő nélküli rendszerekben (pl. Zsiguli) benzinszűrő beépítését.

Átalakítások tiszta E85-höz

Karburátoros típusok:

Ahhoz, hogy a kb. 15%-kal több tüzelőanyagot biztosítani tudjuk, karburátoros gépkocsik esetén a karburátorban lévő fúvókákat nagyobb méretűekre kell cserélni. Teszt Ladánknál az alábbi átállításokat végeztük el.  A fúvókák közül az 1. torok gyárilag 112-es méretű fúvókáját kicseréltük 130-asra, az előgyújtást pedig a gyári 5-7 fokos értékéről 14-16 fokra állítottuk. Fontos, hogy az előgyújtást is megnöveljük, mert e nélkül gyengébb lesz a motor.

Injektoros típusok:

Ha tiszta E85 esetén érezhető teljesítménycsökkenést tapasztalunk, akkor az autó rendszere önmagától nem oldja meg a többlet üzemanyag befecskendezését. Ezen segíthetnek a kereskedelmi forgalomban kapható kitek illetve az erre szakosodott műhelyek chip-tuningjai. Az egyszerűbb kitek mindössze az injektorok befecskendezési idejét növelik meg a kellő mértékkel, szofisztikáltabb chip tuningok azonban mért paraméterek alapján számos egyéb beállítást is meg tudnak változtatni.

Gyújtás átállítás:

A jobb teljesítmény elérése érdekében érdemes a gyújtást az E85 105-ös oktánszámához állítani. A precíz beállítási értékeket mind benzinre, mind E85-re érdemes az elosztófejen megjelölni (mi a Swiftünkön belegravíroztuk), így üzemanyagváltás esetén egy csavarhúzóval a gyújtásátállítást kb 2 perc alatt önmagunk is precízen el tudjuk végezni.

A gumi és műanyag gyilkos E85:

Több irodalom is elrettentően ír az E85 benzines autókban történő alkalmazásáról arra hivatkozva, hogy az etanol felold illetve tönkretesz bizonyos gumi és műanyag alkatrészeket. Nem állítjuk, hogy tudományos kísérleteket végeztünk ennek megcáfolására, de ennek jeleit eddig egyetlen tesztautónkon sem tapasztaltuk, pedig már több tízezer tesztkilométert tettünk meg tiszta E85-tel. Érdekességképp megemlítenénk, hogy a Ford gyár közeli tuning műhelyének az M-Sport-nak az N csoportos Fiesta ST-hez kiadott E85-ös kiegészítő kitje is mindössze 4 nagyobb injektorból és egy átprogramozott computer-ből áll. Az E85 használatát a fentiek figyelembevételével mindenkinek saját mérlegelés után javasoljuk. Mindezek mellett szeretnénk megjegyezni, hogy üzemanyagtól függetlenül ajánljuk az üzemanyag vezetékek időnkénti ellenőrzését. A műanyag és gumi alkatrészeknek van egy természetes elöregedése, így benzinüzem mellett is kialakulhatnak kisebb repedések, melyek idővel szivárgásokat okozhatnak.”

forrás