Vannak ezek a sztereotípiák. Előítéletek, amiket ha saját bőrünkön tapasztalunk, hajlandóak vagyunk elfogadni azokat igazként. Elég egy példa, hogy egy csoportot elítéljünk. Autósok között szintén így van ez, és a márkához köthető embertömegekre könnyen bélyeget ragasztunk. A legfeltűnőbb mind közül a bajor gépet hajtó arcok esete. Ki ne hallotta volna már a megjegyzést: “Ez is csak egy paraszt BMW-s!”

Tapasztaltuk mi is, nem egy alkalommal, hogy a kék-fehér márkajel mögött a vezetés írott és íratlan szabályait kevésbé tisztelő ember ül. Legutolsó eset: Sárgán villogó lámpánál gyalogosok léptek a zebrára, természetesen vészfék, mert a törött combcsont nemigen vicces. A mögöttünk haladó BMW későn reagált, alig tudott kikerülni minket. A helyzetet figyelmen kívül hagyva ő vérben forgó szemekkel szidta az összes anyánkat, és ha leállunk vele vitázni, talán még most is ott állunk a háromsávoson, egymás arcába nyálat köpve.

Vagy itt van például ez az orosz eset, BMW X5 akcióban, át a dupla záróvonalon, robogóst gázol, de a végén csak az érdekli mennyi kár lett az autóban!


Vannak rossz tapasztalataink, de azért a BMW sofőrök nagy százaléka véleményünk szerint nem esik a bunkó kategóriába. Csak pár kirívó macskajancsi rontja az összképet, és őket látva hajlamosak vagyunk mindenkire ítéletet mondani. Az mondjuk igaz, hogy a sportos hátsókerekes autók utolsó mentsvára legyen benne bármilyen motor, felpezsdíti a vért, és mókára csábít. Akinek pedig egy kis farolás, némi gumifüst szúrja a szemét, az inkább üljön otthon és nézze a szinkronúszás döntőjét.

Nektek mi a véleményetek, bunkók a BMW-sek vagy ez csak alaptalan vád?