Sokoldalú, akár a modern élet

Az új T-modell révén a Mercedes-Benz 2014 szeptemberétől kiszélesíti a C-osztály családját. A kombit letisztult, és ezzel egyidejűleg érzelmesen sportos formavilág, innovatív technika, kimagasló variálhatóság, valamint az elődmodellel összehasonlítva még tágasabb csomagtartó jellemzi. Magasabb kategóriákra jellemző, kulturált és szofisztikált utastere a luxust képviseli. A T-modell ezekkel a tulajdonságokkal tovább erősíti hírnevét egy sokoldalú lifestyle-autó, kiemelkedő mindennapi tulajdonságokkal. Mindezeken felül számos új asszisztens rendszerével nem csupán a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja, de intelligens könnyű építésmódjának, példamutató aerodinamikájának és új, takarékos motorjainak köszönhetően a hatékonyág terén is szegmensének élén áll. Továbbá, a T-modellben ünnepli világpremierjét a Mercedes connect me szolgáltatáscsomag, amely például lehetővé teszi például, hogy bármikor és bárhol kapcsolatot létesítsünk a gépjárművel, és online lekérdezzük az üzemanyagszintet. Az autó alapfelszereltségének része a négy éves időtartamon vagy 120 000 kilométeres futásteljesítményen belül díjmentes karbantartást biztosító Integrált Szerviz Csomag, emellett az autó tulajdonosa vezetéstechnikai tréningen is részt vehet a
Mercedes-Benz Driving Events szervezésében.

Mercedes-Benz C 200 BlueTEC, T-Modell (S 205) 2014

Az új C-osztály T-modellben összefonódik a markáns, dinamikus dizájn, valamint a széleskörű, értékes felszereltség a kiemelkedő variálhatósággal és a magas használati értékkel. Sokoldalúságával az újdonság a legkülönbözőbb igényekhez is képes igazodni. Stílusos és sportos kombiként megkönnyíti az aktív, modern emberek életét például sportolás, bevásárlások, nyaralások során, ráadásul minden tekintetben családbarát. Ezzel a negyedik generáció új szintre emelve folytatja a C-osztály T-modellek tradícióját – a maga idejében a sorozat minden tagja egyetlen kombiként tökéletesen összefonta az életstílust, a sportosságot, a praktikumot. Prof. Dr. Thomas Weber, a Daimler AG vezetőségének konszernkutatásokért és a Mercedes-Benz Cars fejlesztésekért felelős tagja ezt mondta: „Az új C-osztály T-modell tágas, ügyesen variálható csomagterével nem csupán extrém praktikus, de a legmodernebb technikáknak köszönhetően a biztonság, a hatékonyság és a komfort terén egyaránt új utakon jár a szegmensben. És vezetése érezhetően nagyobb élményt kínál.”

Mercedes-Benz C 200 BlueTEC, T-Modell (S 205) 2014

Variálható és sportos

Az új C-osztály T-modell méreteit tekintve lényegesen gyarapodott. Az elődjéhez képest 80 milliméterrel növelt tengelytáv (2840 mm) mellett az autó hossza 96 milliméterrel, 4702 mm-re nyúlt meg, ezen kívül 40 milliméterrel szélesebb lett (mostantól 1810 mm). A méretnövekedés a lábtér tekintetében 45 milliméteres térnyerést eredményezett, aminek elsősorban a hátsó utasok örvendhetnek. Mindemellett a fej-, könyök- és válltér egyaránt tágasabb lett az előddel összehasonlítva.

A méretnövekedés a csomagteret sem kerülte el. Az új C-osztály T-modell sportos farrésze maximálisan 1510 literes teret kínál (az ISO 3832 számú szabvány szerint). Ez 10 literes gyarapodást jelent az előddel összehasonlítva. A csomagtartó a hátsó ülések mögött alaphelyzetben 490 literes, ami plusz öt litert jelent a korábbi modellhez képest. Lényegesen fejlődött a variálhatóság és a funkcionalitás is. Mostantól a hátsó üléstámlák már nem 60:40, hanem 40:20:40 arányban osztottak, ami számos lehetőséget kínál, így például az utasteret öt-, négy-, három-, vagy kétülésesként egyaránt használhatjuk.

Mercedes-Benz C 300 BlueTEC HYBRID, T-Modell (S 205) 2014

Praktikus részletek gondoskodnak arról, hogy a csomagteret még sokoldalúbban és könnyebben tudjuk kihasználni, és kényelmesen abszolválhassuk a különféle szállítási feladatokat. A hátsó üléstámlák elektromosan kireteszelhetőek és automatikusan előrebillenthetőek, ezt követően pedig szükség szerint egy sík padlójú lényegesen tágasabb tér áll rendelkezésre. A pakolhatóság kényelme opcionálisan tovább fokozható, például az elektromos EASY-PACK csomagtérajtóval, vagy a szintén extraként elérhető HANDS-FREE ACCESS rendszerrel. Utóbbi esetén a csomagtérajtó nyitásához és zárásához egyáltalán nincs szükség kezeinkre – az elektromos művelet elindításához elég csupán egy lábmozdulat a hátsó lökhárító meghatározott területénél.

Dinamika és csúcsminőség

Az új C-osztályt optikailag a modern, dinamikus dizájn jellemzi, ami érzéki tisztaságot sugall és érzelmeket vált ki az emberből, miközben hightech-érzést kelt. Két különböző arculat között lehet választani: sportosat, központi csillaggal, vagy – kizárólag az EXCLUSIVE kivitelben – a márka hagyományos „luxus hűtőmaszkját”, Mercedes-csillaggal a géptetőn.

Mercedes-Benz C 300 BlueTEC HYBRID, T-Modell (S 205) 2014

Egy olyan autóra, amelynél középpontban áll a magas használati érték és a funkcionalitás, egyáltalán nem jellemző a T-modell csúcsminőségű utastere, amit a kombi változat a limuzintól örökölt. A sportos, lágy formákból és magas minőségű anyagokból építkező utastér nívója a luxuskategória szintjét képviseli, és egyszerre teremt luxussal övezett modern, sportos hangulatot. A báziskivitel mellett mind a külső megjelenés, mind pedig az utastér tekintetében három-három dizájn- és felszereltségi irányvonal áll a vásárlók rendelkezésére. A T-modell továbbá megkapta az Európai Allergia Kutatási Központ (ECARF – European Centre for Allergy Research Foundation) minőségi védjegyét, tudományosan leellenőrzött, kimagaslóan allergiabarát kialakításáért. A Mercedes-Benz az egyetlen autógyártóként viselheti az ECARF pecsétjét.

Touchpad és Head-up Display

További evolúciós lépést képvisel az új C-osztály T-modell esetében a Mercedes-Benz által kifejlesztett Touchpad, amelynek segítségével egy okostelefonhoz hasonlóan, ujjmozdulatokkal vezérelhető a központi egység összes funkciója. A Touchpad 65 x 45 milliméteres kezelési felülete a középkonzoli vezérlőegység kézpihentetőjébe van integrálva, és egy magas minőségű fémkeret veszi körül – funkcionalitása mellett egy igazi dizájnelem, amely egyszerre sugall hightech-érzést és luxust. Az új C-osztályban szintén újdonságnak számít a Head-up Display vetített kijelzés. Akárcsak egy sugárhajtású vadászgépben, a szélvédőre vetítve is megjelennek a vezető előtt a fontos információk, így a könnyű leolvashatóság jóvoltából minimális a figyelem elterelése a forgalomtól. A rendszer mutatja a sebességet, a sebességhatárokat, a navigációs útmuztatásokat és a DISTRONIC jelzéseit.

Mercedes-Benz C 300 BlueTEC HYBRID, T-Modell (S 205) 2014

Alacsonyabb tömeg, nagyobb kényelem

Az innovatív megoldásoknak hála az új C-osztály T-modell vázszerkezete kevesebbet nyom a mérlegen, lehengerlően magas merevségének köszönhetően pedig tökéletes alapot nyújt a kiemelkedő menettulajdonságokhoz és a lehető legjobb zaj- és rezgéskomforthoz, mindemellett kiváló ütközési biztonságot szavatol. 49 százalékos alumínium-arányával és akár 65 kilogrammal alacsonyabb teljes tömegével az új kombi vezető szerepet tölt be a szegmensben a könnyűépítés tekintetében is.

Hatékony, életvidám motorok

Egytől-egyig ECO Start-Stop funkcióval ellátott, és az Euro-6 károsanyag-kibocsátási normát már most teljesítő benzin- és dízelmotorok gondoskodnak a sportos menetteljesítményről és az élvezetes vezethetőségről, miközben akár több mint 20 százalékos fogyasztáscsökkenést képesek felmutatni az előddel összehasonlítva.Az új C-osztály dízelpalettáját a továbbfejlesztett négyhengeres, valamint egy új kis négyhengeres motorcsalád alkotja, és a BlueTEC-modellek kivétel nélkül fel vannak szerelve az SCR-technológiával (Selective Catalytic Reduction). A teljesítményskála 115 lóerőnél (85 kW) kezdődik és 204 lóerőig (150 KW) tart.Kiegészítésképp a Mercedes-Benz a hibridmodullal kiegészített dízelmotort is kínálja. A négyhengeres dízellel és kompakt villanymotorral hajtott C 300 BlueTEC HYBRID teljesítménye 150 + 20 kW (204 + 27 LE), fogyasztása pedig az NEFZ-ciklus szerint átlagosan mindössze 3,8 liter gázolaj 100 km-enként, ami 99 g/km-es széndioxid-kibocsátásnak felel meg.Az új C-osztályhoz kezdetben három BlueDIRECT négyhengeres benzinmotor, valamint egy BlueDIRECT hathengeres benzinmotor lesz rendelhető, amelyek 156-333 lóerős (115-245 kW) teljesítményspektrumot fednek le. Később csatlakozik a kínálathoz a négyhengeres, konnektorról is tölthető, Plug-In technológiájú C 350 HYBRID, 155 + 50 kW (211 + 68 lóerő) teljesítménnyel.

Agilis és komfortos viselkedés

Példátlan rugózási- és gördülési komfort, kiemelkedő menetdinamikai tulajdonságok mellett – ezek a tulajdonságok jellemzik a C-osztály T-modell új fejlesztésű futóművét, ami az új 4-lengőkaros első tengelynek is köszönhetően egyszerre kínál magas szintű vezetési élményt és kényelmet.

A T-modell vásárlói a jövőben az alapfelszereltséghez tartozó acélrugós futóművet két beállítással kérhetik, amelyek közül az egyik a sportosságot képviseli. Mindemellett alternatívaként a Mercedes-Benz ebben a kategóriában elsőként légrugózást is kínál a C-osztályhoz. Az AIRMATIC a kiváló menetkomfort és a dinamikus, agilis menettulajdonságok tökéletes kombinációját nyújtja, továbbá az AIRMATIC minden keréknél szintszabályozással van ellátva a lehető legjobb menetkomfort érdekében, nagyobb terhelésnél is.

Mercedes-Benz C 300 BlueTec Hybrid Kombi (S 205) 2014

Vezetési élmény, választásra

Az új C-osztály T-modellnél a vezető egy kapcsoló segítségével kiválaszthatja a saját ízlése szerinti menetprogramot. A felszereltség függvényében különféle, előre bekonfigurált menetprogramok között választhat, továbbá rendelkezésre áll plusz egy opció, amelyet a saját igényei szerint állíthat be. A következő karakterisztikák állnak rendelkezésre: „Komfort”, „ECO”, „Sport” és „Sport+”. A kiegészítő, „Individual” beállítással a gépjárművezető saját ízlése szerint szabhatja személyre autóját. Ezen kívül az új C-osztály T-modell a limuzin változathoz hasonlóan szériában megkapja az elektromos rögzítőféket, amely automatikusan kiold, amint a vezető a korábbi parkoló-állásból el kíván indulni. Az új C-osztály továbbra is rendelhető a fejlett 4MATIC összkerékhajtással.

Sportos karakterrel rendelkező kormányzás

A C-osztály modellcsaládjának összes tagjának alapfelszereltségét képezi az elektromechanikus direktkormányzás. Ez a paraméteres kormányzás sebességfüggő rásegítését kombinálja az elfordítás mértékében változó áttétellel. Az igényfüggő rásegítés hozzájárul az üzemanyag-takarékossághoz is.

Mercedes-Benz C 300 BlueTEC HYBRID, T-Modell (S 205) 2014

Mercedes-Benz Intelligent Drive: Az autó gondolkodni tanul

Mindenkinek elérhetővé tenni a legmagasabb szintű biztonságot: ez a Mercedes-Benz kinyilvánított célja, amelynek érdekében az új C-osztály is megkapott szinte minden új, lényeges funkciókkal bővített asszisztens-rendszert, amely alig néhány hónapja jelent meg az S- és E-osztályban. Ezek összefoglaló neve az „Intelligent Drive“.

Az új C-osztály T-modellhez szériában jár az ATTENTION ASSIST éberségfigyelő rendszer, ami fáradtság esetén figyelmezteti a vezetőt a pihenésre. Ez a navigációs rendszerrel felszerelt autók esetében a COMAND rendszer révén közbenső célpontként mutatja az autópálya-pihenőket. Az ATTENTION ASSIST érzékenysége beállítható; az autóvezetőnek külön jelzés mutatja a központi műszeregységen, hogy mennyire fáradt, és mennyit vezetett a legutóbbi pihenő óta.

A szintén széria COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS balesetmegelőző rendszer: az ütközéstől már 7 km/óra fölött védő fékasszisztens mellé kapott egy kiegészítő funkciót: ha továbbra is fennáll az ütközésveszély, de nem reagál a vezető, akkor 200 km/óra alatti sebességnél önállóan kezdeményez fékezést, csökkentve a lassú vagy megálló járművekbe való rohanás következményeit. 50 km/órás sebességig lefékez az álló járművek mögött, és 40 km/h-ig kivédi a ráfutásos baleseteket is.

Kiegészítésként rendelkezésre állnak a funkciójukban jelentősen kibővített asszisztens-rendszerek az új S- és E-osztályból, amelyek az Intelligent Drive koncepció keretében egyesített szenzortechnikával fokozzák jelentős mértékben a komfortot és a biztonságot:

 • A DISTRONIC PLUS – leveszi a sofőr válláról a követési távolság szabályozásának a terhét
 • A DISTRONIC PLUS, a kormány-asszisztenssel és az integrált Stop&Go Pilottal, egy részlegesen autonóm forgalmi dugó-asszisztens, amely 60 km/óra alatt még akkor is képes az előrébb haladó gépkocsihoz igazodni, ha hiányoznak, vagy elmosódottak a burkolati jelek, ezáltal biztonságosan, kényelmesen lehet együtt haladni az autósorral.
 • A BAS PLUS fékasszisztens már felismeri a keresztirányú forgalmat is, és erősíti a vezető túl gyenge fékezését. A PRE-SAFE® fék nemcsak álló járműveket ismer fel, hanem gyalogosokat is, és ha nem reagál a vezető, magától fékez, 50 km/óráig elkerüli a balesetet, illetve 72-ig csökkenti a súlyosságát. Folyamatos forgalomban a 7 – 200 km/óra között működik.
 • A kibővített aktív sávtartó asszisztens most már hiányos burkolati jelek esetén is képes féloldalas fékkorrekcióval megakadályozni a véletlenszerű sávelhagyást, illetve az összeütközést gyorsan előző, párhuzamosan közlekedő, vagy akár szembejövő járművel.

 Még néhány a számos, opcionálisan elérhető asszisztens-rendszer közül:

 • aktív parkoló-asszisztens, amely kormányzással és fékezéssel önműködően manőverez be hossz- és keresztirányú parkolóhelyekre,
 • 360°-kamera mutatja a járművet és környezetét különböző nézőpontokból, madártávlatból is,
 • táblafelismerő-asszisztens, forgalommal szemben hajtásra figyelmeztető funkcióval, amely a sebességhatárokon kívül mutatja az előzési és behajtási tilalmat is,
 • adaptív távfény-asszisztens PLUS, amely tartós távfényt tesz lehetővé azáltal, hogy eltakarja a fénykévének a szembejövőket vakító részét.
 • Mercedes-Benz C 200 BlueTEC, T-Modell (S 205) 2014

 Légzsákok

 A hátsó középső kivételével minden ülésnél felszerelt hárompontos, pirotechnikai előfeszítős és erőhatárolós biztonsági övek mellett légzsákok szolgálják az utasok biztonságát:

 • medence-légzsák a vezető és az első utas ülésében
 • újonnan fejlesztett függönylégzsák
 • hátsó oldallégzsákok
 • térdlégzsák a vezető előtt

 Az első utasülést automatikus gyermekülés-felismerővel lehet ellátni. Az automatikus utaslégzsák-kikapcsoló – amit első ízben a Mercedes-Benz vezetett be – egy, az ülőlapban lévő nyomásérzékelő segítségével felismeri, ha egy gyerekülés van elhelyezve az utasoldali ülésen, és ennek megfelelően automatikusan kikapcsolja az utasoldali légzsákot. Így azokkal a rendszerekkel ellentétben, amelyeknél a légzsák kikapcsolása egy kulcsos kapcsolóval történik, elkerülhető a hibás működtetés. Mivel nincs szükség speciális transzponderre, a rendszer az összes fordított irányú gyermekülés-rendszerrel kompatibilis.

 Klíma: jelek a műholdról

 Az új C-osztály klímaberendezését a Mercedes-Benz következetesen továbbfejlesztette és jelentősen tökéletesítette. Különösen érvényes ez a szabályozás minőségére, a teljesítményre, a hatékonyságra és a levegőminőségre. A C-osztály T-modell a kategória egyetlen járműveként kínál alagút-felismerést, a műholdas navigáció révén. A navigátor térképe és a GPS helymeghatározása alapján az alagút kezdeténél átkapcsol levegőkeringtetésre, majd a végénél visszavált friss szellőztetésre.

 További fénypont az AIR‑BALANCE csomag, aktív illatosítással, a levegő ionizálásával és az alapjárműénél hatásosabb légszűrővel.

 Élményszerű infotainment

 Akárcsak a limuzin változat esetében, úgy az új C-osztály T-modellnél is egy teljesen új multimédia-nemzedék nyújt ösztönös kezelést, igényes látványhatású animációkkal, amelyek valamennyi funkciót tisztán, áttekinthetően és attraktívan mutatnak meg. Egyedülálló az új T-modell front-basszusa: ez az avantgárd hangrendszer a karosszéria kereszt- és hossztartóinak üregét használja ki a basszus-hangszóró rezonanciatereként. Eredményképp szinte hangversenytermi a zeneélmény. Kívánságra Burmester® Surround hangrendszer kapható. Az interaktív navigátor szolgáltatása többek között az animált iránytű, az utazás menetéről a repülőgépekéhez hasonló tájékoztatást nyújtó „Drive Show“ és a Google Maps megjelenítése a képernyőn. Javul a valósidejű útinformáció, ha foghatók az internetes „Live Traffic Information“ adatai.

 Internet és sokféle adatforrás már az alapkivitelben is

 Bluetooth® kapcsolatra képes mobiltelefonnal már az Audio 20 audioberendezés révén is kapcsolódhatunk az internethez. A világhálón szörfözni a jármű álló helyzetében lehet. Menet közben használhatók olyan alkalmazások, mint az időjárás-jelentés, a GoogleTM keresés, a StreetView, a Panoramio, a célpont- és útvonal-letöltés és a Facebook. Zenét és videókat különféle forrásokból lehet lejátszani, például: Bluetooth® révén Apple iPod® és iPhone®, vagy SD-kártyáról, USB-ről, illetve CD/DVD-ről (Audio 20 CD-től és COMAND Online esetében).

 COMAND Online, hotspot-funkcióval

 A COMAND Online nagyobb képernyője 960 x 540 pontos felbontású, különleges fedőüvege olyan fogyasztási cikkekről ismert, mint az iPhone® vagy az iPad. Lehet digitális rádió-/tévéadást venni, van merevlemezes navigátor, automatikus dugó-elkerülés a „Live Traffic Information“ pontos adataival, integrált WLAN hotspot-funkció és LINGUATRONIC hangvezérlés.

 Széria a Bluetooth®-telefonálás

 Mind az Audio 20 USB, mind pedig az Audio 20 CD és a COMAND Online szériatartozékként kínál Bluetooth®-csatlakozást, amely összekapcsolja az autót a mobiltelefonnal.

 Gépjármű Online Mercedes connect me rendszerrel

 A Mercedes-Benz az új C-osztály T-modellel Európában „Mercedes connect me” néven egy új szolgáltatáscsomagot vezet be. A gépjárműbe integrált KOM-modul és a saját SIM-kártya által lehetővé válik a „Mercedes connect me” szolgáltatások használata. A rendelkezésre álló szolgáltatások között megtalálható többek között a baleseti-, szerviz- és lerobbanás-menedzsment. Mindemellett az ügyfelek mindenhol és minden időben összeköttetésben tudnak lenni autójukkal a „connect.mercedes.me” rendszeren keresztül, és például le tudják kérdezni az üzemanyagszintet, vagy az állófűtést bárhonnan elindíthatják, leállíthatják, beprogramozhatják.

 Integrált Szerviz Csomag és Mercedes-Benz Driving Events Magyarországon

 Értéknövelő alapszolgáltatásként a Mercedes-Benz C-osztály tulajdonosok számára is elérhető a 2012 februárjában bevezetett Integrált Szerviz Csomag, ami a hazai piacon egyedülállóan négy éves időtartamon vagy 120 000 kilométeres futásteljesítményen belül díjmentes karbantartást biztosít minden Magyarországon újonnan átadott Mercedes-Benz személyautóhoz.

A Mercedes-Benz felhatalmazott szervizpartnerei által elvégzett karbantartások az ügyfelek által igénybe vehető Mobilo szolgáltatások időtartamát is meghosszabbítják, amely bizonyos szolgáltatások esetében így akár 30 év is lehet. Az Integrált Szerviz Csomag a már korábban is elérhető Új Gépkocsi Garancia lejártát követően további 24 hónap, de legfeljebb összesen 120.000 km növelt javítási garanciát is tartalmaz.

2014 februárjától tovább bővült a Mercedes-Benz személyautókhoz az alapár részeként kínált szolgáltatások köre. A Mercedes-Benz Driving Events révén az új személyautók tulajdonosai vezetéstechnikai kurzuson vehetnek részt, amely során a hétköznapi közlekedés során előforduló veszélyhelyzetek kivédését tanulhatják meg az új Mercedes-Benz személyautók vezetői, illetve átfogóan megismerhetik az autóikba épített vezetői asszisztens-rendszerek működését.

Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, T-Modell (S 205) 2014 Mercedes-Benz C 200 BlueTEC, T-Modell (S 205) 2014