A 190 lóerős (140 kW-os) turbófeltöltős motor a dinamikus teljesítményt kivételes takarékossággal és alacsony károsanyag-kibocsátással ötvözi. 240 Nm-es maximális nyomaték és kiemelkedő rugalmasság alacsony fordulatszám mellett is. Egyedi stílusjegyek minden 1.6 DIG-T modellen. Egyedi könnyűfém keréktárcsák és különleges kárpitok az utastérben. 2015 márciusától egész Európában elérhető.

130851_1_5

 A Nissan az új Pulsar választékát egy sportos új belépővel bővíti: bemutatkozik a harmadik erőforrás, a 190 lóerős turbófeltöltős 1,6 DIG-T benzinmotor.

 A 2015 tavaszától elérhető 1,6 DIG-T Pulsar tovább bővíti a jelenleg 1,2 literes benzinmotorral és 1,5 literes dízelmotorral elérhető kínálatot. A modellt emellett számos formatervi újítás is jellemzi, amelyek kiemelik a Pulsar sportos karakterét. Az eddigi legerősebb és legsportosabb Pulsar tovább növeli a Nissan vonzerejét a népszerű családi csapotthátú autók piacán. A DIG-T 190 változatban ugyanazok a tervezői és mérnöki megközelítések érhetők tetten, amelyek a Nissant a crossover autók piacának élére emelték, ugyanakkor a DIG-T 190 kiemeli a Nissan szenvedélyes elkötelezettségét a vezetési élményt fokozó fejlett technológiák és egyedi formaterv mellett.

130838_1_5

A 1.6 DIG-T motor a kategória egyik legfejlettebb erőforrása: maximális nyomatéka 2000-es fordulatszámon 240 Nm, 5200-as fordulatszámon pedig 190 LE-s teljesítményre képes. A motort úgy tervezték, hogy alacsony fordulatszámon is kiemelkedő rugalmasságot nyújtson, hatsebességes váltójával pedig versenytársait messze megelőző teljesítményt biztosít.

 130842_1_5

Bár az 1.6 DIG-T motor teljesítményét sok nagyobb motor is megirigyelhetné, fogyasztása és károsanyag-kibocsátása a Nissan méretcsökkentési filozófiájának egyik jelentős előnyeként mégis egy jóval kisebb motorénak felel meg. A Nissan évek óta arra törekszik, hogy nagyobb teljesítményt érjen el kisebb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett. E törekvés egyik látványos eredménye a Pulsar DIG-T 190 is. Figyelemre méltó teljesítménye mindössze 5,9 l/100 km*-es fogyasztással és a 134 g/km-es** CO2-kibocsátással párosul. A motor megfelel az új Eueo6 szabványnak, innovatív megoldásai között pedig megtalálhatók az alacsonyabb súrlódást eredményező technológiák és a hűtött kipufogógáz-visszavezetés használata is.

 130833_1_5

A Pulsar DIG-T 190 modellt nem csupán teljesítménye teszi egyedülállóvá. A Nissan az új változatot a sportos karaktert hangsúlyozó stílusjegyekkel is ellátta. Az Acenta és a Tekna felszereltségi szinttel megvásárolható DIG-T 190 alapfelszereltségként több továbbfejlesztett kiegészítőt is tartalmaz. Ilyenek például a kifejezetten ehhez a változathoz készült kéttónusú, gyémántcsiszolt fekete-ezüst könnyűfém keréktárcsák (alapfelszereltségként az Acenta változaton 17 colos, a Tekna változaton pedig 18 colos kerekeket láthatunk), valamint a különleges sportos fényszórók, amelyek keretének fekete festése jobban kiemeli a króm reflektorfelületet. Az autó hátulján krómozott kipufogóvég erősíti a sportos karaktert és hatást.

 130840_1_5

Az 1.6 DIG-T modellek utastere különleges belső kialakítást kapott, amelyet az egész műszerfalon végigfutó szénszálas mintázat, jellegzetes fehér varrással díszített háromküllős kormány és bőrülések (csak a Tekna modellekben) jellemeznek130846_1_5