Noha nagy reményekkel vágott neki Kohári Zoltán az elmúlt szezonnak, a rengeteg technikai gond miatt a Tomracing Motorsport versenyzője úgy érzi, pályafutása legrosszabb idényét hagyta maga mögött. Ám minden rosszban van valami jó, hiszen sikerült megtalálni, mi is okozta ezeket a hibákat, így a korábbi magyar bajnok és csapata azon dolgozik, hogy a márciusi Auto, Motor, és Tuning Show-ra elkészülhessen a vadonatúj Dragacs. Amennyiben összejön az anyagi háttér, mindenképpen szeretné megmutatni magát és autóját az idei Európa-bajnoki sorozaton.

2015-tomracing-kohari_zoltan2 (1)

Ugyan hol van már a tavalyi hó, de elkerülhetetlen a kérdés, túl tetted-e már magad a tavalyi éven? 

Kohári Zoltán: A 2015-ös esztendő a valaha volt legrosszabb szezonunk volt. Ezen nincs mit szépíteni. Folyamatos műszaki hibák hátráltattak bennünket, és így nem lehettünk eredményesek. De tudjuk, mi a probléma, és ezt az idei szezonra reményeink szerint orvosolni is tudjuk.

2015-tomracing-kohari_zoltan1 (1)

A kérdés adódik, mi volt a baj?

Kohári Zoltán: A Dragacs alkatrészei külön-külön hibátlanok voltak, de együtt mégsem passzoltak össze, és ez okozta a problémát. A motor egyszerűen túl erőssé vált az autó kasztnijához. De nem vagyunk elkeseredve, hiszen rájöttünk erre, és már szeptember óta rendeljük az alkatrészeket, illetve építjük a jövő Dragacsát.

 Mi fog változni a szörnyetegeden?

Kohári Zoltán: Egy teljesen új autó készül. A motoron és a váltón kívül mindent lecserélünk. A srácok jelenleg a kasztnin dolgoznak, de még több alkatrészre várunk más területekre.

2015-tomracing-kohari_zoltan2

 Mikorra lesz üzemképes a Dragacs?

Kohári Zoltán: Nem megy olyan egyszerűen, de mi bízunk abban, hogy a márciusi Auto, Motor és Tuning Show-n már ott lehetünk, és a kilátogató több ezer ember megcsodálhatja majd. Másrészt azért is fontos, hogy elkészüljünk vele, mert a kiállítást követő héten már magyar bajnoki futamon lesz jelenésünk.

2015-kohari_zoltan3

 Ha már a versenynaptár szóba került, hol szeretnétek rajthoz állni idén?

Kohári Zoltán: Hogy mi hol szeretnénk elindulni, és mi fog ebből megvalósulni, az sajnos nem egyedül rajtunk múlik, hanem a szponzorokon. Mindenképpen úgy tervezünk, hogy az összes magyarországi országos bajnoki fordulóban ott leszünk, illetve ha lesz új támogatónk, akkor pro mod kategóriában szeretnénk részt venni az Európa-bajnokságon is. De ha a teljes Eb-szezon nem is jön össze, egy-két futamon mindenképpen szeretnénk magunkat megmérettetni