Idén ismét egy remek élménybeszámolót kaptunk a nagyvisnyói nemzetközi Trabant talákozóról.

Ismét túl vagyunk egy hatalmas, három napos nemzetközi Trabant találkozón, amely Nagyvisnyón, Heves- és Borsod megye határában zajlott le. A rendezvény évről évre egyre nagyobb népszerűségre és létszámra tesz szert: az első EMTC Találkozón Kazincbarcikán, 2010-ben körül-belül hatvan Trabant és Wartburg jelent meg, 2014-ben ostromoltuk a százat, tavaly – 2015-ben pedig túl is léptük a bűvös határt. Idén túlzás nélkül mondhatom, hogy a közösségi oldalakon az emberek nem bírtak magukkal, annyira várták a június eleji programot.

DSC_2388DSC_2414

Szinte nap mint nap érkezett megkeresés a szállásokkal, ellátással, programokkal kapcsolatban, mindig láttunk egy-egy „új” résztvevőt, aki minden lehetséges formában megosztotta, hogy ő bizony idén már ott lesz a VII. EMTC Nemzetközi Trabant Találkozón. A „régiektől” pedig csak annyit lehetett látni a közösségi oldalakon, hogy „…na akkor majd Nagyvisnyón ezt is megisszuk!”. Mondanom sem kell, hogy ez mind az egész szervezői csapatot, – minket – csak még jobban ösztönzött, hogy rászolgáljunk erre a hírnévre, ne okozzunk csalódást azoknak, akik először látogatnak hozzánk, és tartsuk meg a szintet az örök vendégeink számára. Hogy egy felejthetetlen hétvégét hozzunk össze azoknak, akik megtisztelnek minket jelenlétükkel.

DSC_2709DSC_2627

A promotálásban egyedül az időjárás-előrejelzés hátráltatott minket, ám végül kiderült, hogy ők sem tudják mit beszélnek, ugyanis egy csepp eső nem esett a hétvégén -legalábbis a helyszínen. Mi, Bellával már pénteken hajnali fél hatkor a kapuban kávézgattunk, vártuk az első vendégeket. Pontosabban az elsők ekkor még a másik oldalukra fordultak – odabent a táborban. Mivelhogy a csepeli csapat már napokkal ezelőtt a táborba érkezett, nem bírták kivárni a találkozó kezdetét.. 🙂 Idén is rengeteg Trabant látogatott el hozzánk, bár most rekordot épp nem sikerült dönteni, közel a tavalyi létszámot sikerült elkönyvelni a három nap alatt.

DSC_2603DSC_2438

Ismét sok színvonalas programmal készültünk, és az idei rendezvény azért is kivételes volt, mert szombaton a programok nagy részét Dédestapolcsányban, az Extrém Napok keretein belül rendeztük meg. A Nagyvisnyóról Dédesre vezető úton beugrottunk Mályinkára, a pálinkafőzdébe – mondanom sem kell, ez is osztatlan sikert aratott.. 🙂 Lenyűgöző, hihetetlen élmény volt számomra, hogy a száz Trabantból álló konvoj élén mi vonulhattunk Bolhával, a már sokak által ismert kék 601-esünkkel. Ezt a kocsisort egyébként úgy lehet elképzelni, hogy mi, az elején az adóvevőben már nem hallottuk a záró autóban ülő szervezőt.

DSC_2848

Dédestapolcsányban többek között a szlalomversenyen, a közös hatalmas hangulatú ebéden és a járművek kiállításán, több érdekes bemutatón túl Ackermann Balázs Trabant-akrobatikáját is megnézhettük, akadt olyan bátor jelentkező is, aki ment egy-egy kört két keréken Balázs mögött.

DSC_2694

DSC_2646

A nagyvisnyói táborban egyébként csak úgy mellékesen a három nap alatt rengeteg fellépő fordult meg: ebből kettő tánccsoport, két zenekar, egy break-csoport, tűzzsonglőr csapat,ezen felül pedig a GIGA Rádió: Giga Anita és Kornél közvetítettek egész hétvégén élőben, az eseményről. Élő kívánságműsor, rengeteg hihetetlen jó zene, minőségi adás alapozta meg a hangulatot. Tekintélyes mennyiségű vetélkedőn mérhették össze tudásukat a résztvevők, példának okáért a már említett, és igen népszerű szlalom, a már klasszikusnak számító feleségcipelő verseny (ahol néhányan simán bevállalták a „férj-cipelő” verziót is.. 🙂 ), az újdonsült találkozó-képfelismerő verseny, legszebben záródó ajtó és a szintén sikeres fekve nyomás.

DSC_2878

DSC_2438

A hosszú hétvégén ismét végig kint volt a LOLMarkt pólóbolt csapata is, akik alig győzték gyártani a Trabis pólókat és bögréket a fanatikusok kedvére. A versenyek díjazását is Ők ajánlották fel, ezúton is köszönjük nekik! Külön köszönetet érdemelnek a Bánvölgye tábor munkatársai, akik három napig szerintünk talán nem is aludtak, és folyamatosan állták a sarat. Mindemellett olyan kajákat főztek, hogy az összes menza, ahol eddig ettem, simán elbújhat az itteni tűzhely mögé. Egyszerre.. mert beférnek. Nem utolsó sorban pedig köszönetet érdemel az összes Trabantos, Wartburgos (és más veterán járműves, két keréken, négy keréken), amiért színesítették a találkozót. Mert nélkülük nem ilyen lett volna. Köszönjük! Végül pedig jöjjön, amit ilyenkor mondani szoktam: „Jövőre még nagyobbat!” – Wazemaki, Bella

DSC_3014