A Nissan márka sztárja, az X-Trail crossover immár új, nagyobb teljesítményű erős dízel motorral is kapható. A 2.0 literes autó már most megrendelhető, és az új év elejére vállalják a leszállítást is.

Az új motor teljesítménye 177 lóerő, 380 Nm nyomatékkal, ami kiváló húzóerőt biztosít minden fordulatszámon. Ez jelentősen nagyobb erőt jelent, mint az eddigi 1.6 literes 130 lóerős dízel, és egyértelműen megfelel az olyan vásárlók igényeinek, akik a motor nagyobb teljesítményét várják el.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

A választék újdonsága az opcionális Nissan Xtronic fokozatmentes automata váltómű (Continuously Variable Transmission, CVT) a négykerékhajtásos modellen. Az eddigi hatsebességes kéziváltós és kétkerékhajtású választási lehetőségek mellett ez az opció tovább emeli majd a Nissan jelenlétét a nagy utcai terepjáró szektorban, és tovább növeli az eddig is nagyon kedvelt X-Trail vonzerejét.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Az új kétliteres motorral az X-Trail tökéletes megoldás azoknak a családoknak, akik még több kalandra vágynak. Kapható öt vagy hét üléssel, a csomagtér bőséges, a csomagok elhelyezésére ötletes megoldásokat kínál, és a jármű elegendő vontatókapacitással bír a vásárlók igényeinek kielégítésére.

Az X-Trail nagy keresletnek örvend. Európában 2016 októberig az éves eladások 50%-kal meghaladták a megelőző 12 hónap eredményeit. Az új modell érkezésével várhatóan tovább emelkednek az eladások: a piaci adatok szerint a nagy teljesítményű motorral felszerelt modellek a középkategóriás utcai terepjáró szegmens 35%-át teszik ki, és a 2-literes dízel bevezetésével az X-Trail piaci aránya 31%-kal nő.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Guillaume Cartier, a Nissan Europe értékesítési és marketing alelnöke a következőket fűzte hozzá a hírhez: „A népszerű Nissan X-Trail új modellje egy olyan crossover, ami a vásárlók igényeihez igazodik. Most először kapható az automataváltós négykerékhajtású változat, ami a már eddig is rendkívüli X-Trail választék fontos bővítését jelenti. Azok számára is ellenállhatatlan vonzerővel bír, akik a nagy sikernek örvendő 1.6 literes dízel modellnél keresnek még nagyobb teljesítményű autót.”

Az új 2 literes dízel motor kifinomult és kényelmes vezetői élményt nyújt, ami a járművet ideálissá teszi nagyobb távolságok megtételére. A motor megfelel az Euro 6-os emissziós szabványoknak, és három változatban kapható:

             Modell                                   CO2          Fogyasztás (Vegyes)

  • 2.0 4WD hatsebességes manuális       149 g/km             5.6 l/100 km
  • 2.0 2WD Xtronic CVT automata           148 g/km             5.6 l/100 km
  • 2.0 4WD Xtronic CVT automata           158 g/km             6.0 l/100 km
Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

A Nissan X-Trail kialakítása változatlan. Kívülről a jól megformált, izmos vonalak minden oldalról jó benyomást keltenek: a külső egyedülálló, de olyan ismerős stíluselemeknek köszönhetően, mint például a „V-motion” hűtőrács, a modell mégis egyértelműen illik a Nissan crossover választékba.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

A belső kialakítás elsőosztályú kényelmet és teret biztosít, megfelelve a modern családok igényeinek. Kapható öt és hét üléses változatban is, és a változatosan alakítható üléselrendezés kivételesen jól kihasználható teret nyújt az utasoknak és csomagjaiknak is.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

A második sor 60/40 arányban dönthető, ha további csomagtérre van szükség, az ülések az utasok fokozott kényelme érdekében hátradönthetők, illetve előrecsúsztathatók, hogy az opcionális harmadik sor könnyebben elérhető legyen. A harmadik sor 50/50 arányban osztott, és teljesen vízszintesig hajtható a maximális csomagtér eléréséhez.

A modell elektromos mozgatású csomagtérajtóval is elérhető, amelyet a csomagtartón lévő gomb megnyomásával, a Nissan intelligens kulccsal, vagy a vezető által felszerelt kapcsolóval is nyithatunk. A csomagtérajtót kinyitva megismerkedhetünk a Nissan innovatív poggyásztér-elválasztó rendszerével, ami a polcok és választóelemek 18 különféle konfigurációját teszi lehetővé. Rejtett tárolóhelyet is találunk, hogy az értékes csomagok ne legyenek szem előtt.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

A csomagtér kapacitása 550 liter (445 liter a hét üléses verzió esetén, és 135 liter, ha a harmadik üléssor nincs lehajtva). Az összes ülés lehajtásával 1982 liternyi teret nyerhetünk.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Akik további kényelemre és kényeztetésre vágynak, kérhetik a modellt a következő kiegészítő funkciókkal: elektronikusan nyitható panoráma tetőablak, duplán varrott bőr ülések, LED belső világítás, valamint fényes fekete szegélyek metál díszítőelemekkel. A gyorsan felmelegedő fűtött első ülések jól jönnek a hideg téli reggeleken, a hőmérséklet-szabályozós pohártartók pedig igény szerint hidegen vagy melegen tartják az innivalókat. A Nissan X-Trail kapható 7 hüvelykes NissanConnect érintőképernyős információs és szórakoztató rendszerrel, aminek része a digitális rádió (DAB), a Bluetooth csatlakozási lehetőség, és a folyamatos hangátvitel.

A modell ugyancsak felszerelhető az olyan eredeti Nissan kiegészítők széles választékával, mint például a hátsó térelválasztó rács, levehető vonóhorog, krómozott tükörfedelek, küszöbvédők és külső betételemek az autó elejére, hátuljára és oldalára.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Az X-Trailt leginkább az opcionális All-Mode 4×4-i rendszer teszi ideálissá a családi kirándulásokhoz. Segítségével a vezetők választhatnak a maximális hatékonyságot biztosító állandó kétkerékhajtás, a legnehezebb terepekre tervezett folyamatos négykerékhajtás (4WD Lock Mode), és az automata beállítás között, amikor a jármű folyamatosan figyeli az útviszonyokat, és ehhez igazítja az első és hátsó kerekek erőegyensúlyát a legjobb tapadás érdekében. Így a jármű a vezetés lehető legnagyobb lelki nyugalmát nyújtja, bármilyen is legyen a terep.

Az All-Mode 4×4-i azt is jelenti, hogy a 2 literes dízel Nissan szükség esetén nagy teljesítményű vonóerőt is fel tud mutatni. A fékezett vontatási kapacitás 2000 kg a kézi sebváltós modell esetén, és 1650 kg a két CVT modell esetében, így a jármű azoknak is jó választás, akik lakóautót, lószállítót, hajót, vagy utánfutót szeretnének vontatni.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

A többi Nissan crossoverhez hasonlóan a 2 literes dízel X-Trail biztonságos vezetési élményt nyújt, fejlett intelligens vezetői rendszerek széles választékának köszönhetően. Ilyen például a Nissan Biztonsági Pajzs technológiák részét képező keréknyomás-ellenőrző rendszer, az éberségfigyelő rendszer, a közúti jelzések felismerése, az automatikus fényszóró-állítás, holttérfigyelés és a sávelhagyásjelzés.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

A jármű felszerelhető még a következőkkel is: Dinamikus menetstabilizáló rendszer (VDC), Vészfékrásegítő, Aktív futómű-szabályozás, Aktív nyomvonal-szabályozás, Aktív motorfék, Intelligens Parkolássegítő, Visszagurulás-gátló és Intelligens 360 fokos parkolókamera mozgó tárgy-felismeréssel.

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel

Nissan X-Trail 2.0-litre diesel